Gös i paket

Så här gör du: Förr kunde man bli serverad mat med ”kapprock”, lagad i ett ihopvikt smörpapper. Här får gösen dela paket med potatis, rödlök, ägg, gräslök, dill och brynt smör. Gör ett paket per person och låt alla öppna själva så att de får känna doften när de öppnar. Vilken present.

Dela värmetåliga smörpapper på hälften och förvik ett ark per person.
1. Vik från nederkant in mot mitten.
2. Ta i överkant och vik över det första viket.
3. Vik först från ena kanten in mot mitten, sedan från andra.

Nu är paketet förvikt. Vik upp det och lägg i maten.
1. Bottna paketet med kokt skivad potatis.
2. Fortsätt med en bit rimmad gös.
3. Lägg på kokt tärnat ägg, skivad rödlök, brynt smör, hackad dill och gräslök.
4. Vik ihop paketet och fäst med en klädnypa.
5. Baka i 185° i cirka 10 minuter.
6. Nu kan du dela ut paketen.

”Du kan förbereda paketen flera timmar i förväg. Perfekt om man vill ligga bra till.”